Hej@michellekjeldbjerg.dk

Derfor skal du IKKE få familie og venner til at følge din business på sociale medier!

Måske har du allerede gjort det, eller er fristet til at invitere venner og familie til din virksomheds Facebook eller Instagram.

Og hvis du er “en af dem” – så skal du stoppe lige nu! Ja faktisk, skal du helst gå ind på dine sider lige nu og rydde op. Fjern dem fra din side, gruppe eller profil.

 

Lad mig fortælle dig hvorfor!

Lad os tage det vigtigste først! Det er fuldstændig ulovligt at benytte sig af at inviterer folk til at syntes godt om ens side, uden deres samtykke. Forbrugerombudsmanden betragter det som “elektronisk posts” hvilke der er regler for i markedsføringslovens § 2, nr. 15. 

Så hvis du benytter dig af at inviterer venner og familie til din virksomhedsside uanset om det er via “Invitér” knappen, privatbeskeder eller andre elektroniske måder, uden personens samtykke til den elektroniske post. Ja så er det i strid markedsføringslovens § 10, stk. 1. 

Alene af denne årsag bør du stoppe med at benytte denne form for tiltag.

Men måske vidste du faktisk ikke at det var ulovligt og du har allerede gjort det, eller overvejer at gøre det. Jamen så har jeg også en anden årsag der skal få dig til at stoppe lige nu…

Du ødelægger det for dig selv og din business på sociale medier, ved at have venner og familie med på sidelinjen!

Jeg er klar over hvorfor man kunne have lysten til at gøre det og hvorfor man tror det er godt. Det ser jo bedre ud udadtil at have flere følgere på sin side og flere likes, kommentarer osv. Det giver nye følgere og potentielle kunder et billede af, at her er der en virksomhed med gang i.

Men det er desværre bare sådan, at i gennemsnit i 2021 har et organisk Facebook opslag kun en eksponering ud til 2-5% af dine følgere/syntes godt om. På Instagram er den dog højere og ligger på mellem 9-25%.

Altså, når du ligger et opslag op (organisk, altså uden annoncering) så vil kun 2-5% eller 9-25% af dem der følger din side, blive eksponeret for dit opslag.

 

Måske er du stadig i tvivl om hvor problemet så er, ifht. at inviterer familie og venner?

Kort og konkret – Dine venner og familie er ikke på dine virksomheds sider for at købe noget. De er der kun for at bakke dig op og det kommer der ikke penge i kassen af. 
Så hvis din sides følger antal består af 80% venner og familie og 20% reele mennesker som er interesseret i dit produkt/service og din virksomhed. Så kan du nok regne ud, at det er ikke mange af de 2-5% / 9-25% eksponeringer der ryger ud til dem der faktisk måske vil være kunde i din forretning. 

 

Mit råd til dig er… Hop ind på dine sider og få dem slettet. Det er så meget bedre og mere værdifuldt at have følgere som rent faktisk potentielt kunne konverteres til købere. 

Jeg er klar til at tage en uforpligtende snak med dig.

Skriv dine oplysninger herunder, så sender jeg dig en mail hvor vi aftaler nærmere om, hvornår det passer dig at blive ringet op.

Jeg ønsker at blive ringet op angående...

4 + 12 =